Ahir al vespre, al pati gòtic del Consell Comarcal, es va proclamar l'entitat Amisol guanyadora del premi Signum d'enguany, per la seva tasca social al Solsonès. El guardó, que impulsa la Fundació Francesc Ribalta, organisme cultural del Consell, s'entregarà oficialment el 15 de gener, al Teatre Comarcal de Solsona.

L'Associació pro Minusvàlids de Solsona i comarca, Amisol, és una entitat privada, sense ànim de lucre, que va néixer l'any 1976 per la iniciativa d'un grup de solsonins membres de Càritas i de pares afectats, que veieren la necessitat de crear recursos per al col·lectiu de persones amb discapacitat residents a la comarca, que fins aleshores s'havien de traslladar fora per ser ateses. Amisol és, ara, una entitat totalment consolidada, que disposa d'un taller, ubicat a la partida de Santa Llúcia, on treballen persones amb alguna discapacitat. A més a més, ara l'Associació comença un nou projecte il·lusionador, ja que els seus usuaris s'encarregaran de dur el bar del Casal de Cultura de Solsona.

Els premis Signum són uns guardons instituïts pel Consell Comarcal i la Fundació Francesc Ribalta des de l'any 1997 que s'atorguen anualment a persones i institucions que han destacat per la seva tasca professional, ciutadana o per la qualitat humana, i que amb la seva acció han contribuït a la millora de la comarca del Solsonès en qualsevol àmbit.