Poques vegades l'atorgament del premi Signum ha despertat tanta unanimitat entre la gent del Solsonès com en l'edició d'enguany. En un teatre comarcal ple, l'Associació pro Minusvàlids de Solsona i comarca (Amisol) va rebre, divendres al vespre, el guardó que cada any entrega el Consell Comarcal a proposta de la Fundació Francesc Ribalta a entitats o persones "que per la seva feina són un referent a la comarca", va dir durant l'acte Marià Chaure, president de l'ens comarcal. L'entrega del guardó també va servir per fer un homenatge emotiu a totes aquelles persones que han encapçalat l'entitat durant els 33 anys que fa que existeix, als quals es va entregar un diploma.

La 13a edició del premi ha inaugurat un nou format, amb la proclamació oficial de la candidatura guanyadora a mig desembre i l'atorgament del guardó al teatre comarcal un mes després, quan fins ara se celebraven tots dos actes el mateix dia a la sala gòtica del Consell Comarcal. Segons els organitzadors, les modificacions que s'han introduït "donen més solemnitat al premi i, alhora, permeten més assistència de públic".

Durant l'acte d'entrega del premi, Ramon Segués, membre de la junta d'Amisol, va fer un repàs de la història de l'entitat des que es va fundar fins a l'actualitat. Segués va glossar "l'exemple d'esforç i superació" de l'associació, va recordar els seus inicis "difícils", en una època gens fàcil "per als col·lectius més desafavorits", i va relatar el creixement, lent però constant, d'Amisol, que té el seu moment destacat quan es produeix "la integració dels usuaris d'Amisol al món laboral". El darrer repte de l'entitat és la gestió del bar del Casal de Cultura i Joventut.

La cerimònia es va cloure amb l'actuació de la cantant Marta Serena, que va ser acompanyada per Eduard Tamames al piano.