Fèlix Millet, Jordi Montull, la tropa del cas Prenafeta, els valencians del cas Gürtel i els governants d'Unió Mallorquina van ser ahir l'objectiu prioritari de la sàtira del Carnaval solsoní. La bramada, que va ser a càrrec del Mario de Cambrils, se'ls va dedicar per corruptes. "Aquesta colla de malparits aprofiten els càrrecs públics per omplir-se les butxaques a costa del nostre treball i esforç", va assenyalar la presentadora, Elis Colell.

El Carnaval de Solsona va viure ahir la jornada més intensa dels set dies de disbauxa que dura la festa. Una espectacular arribada del rei Carnestoltes amb més comparses que mai, els típics elements folklòrics propis del Carnaval, el mercat temàtic dels Jocs Olímpics, la proclamació de Xavi Coral com a mata-ruc d'honor i, és clar, la penjada del ruc van ser ahir els plats forts de la jornada més intensa del Carnaval solsoní.

El mercat Solsona 2016, en-guany dedicat al fiasco de la candidatura olímpica de Madrid, va posar a prova l'enginy i la creativitat dels solsonins a l'hora d'inventar activitats olímpiques, com una cursa sobre superfície relliscant que només els més agosarats disputaven. El mercat va començar a les 12 del matí i es va allargar fins a les 6 de la tarda, quan va començar la pujada dels gegants pel carrer Castell. La família dels bojos clavava bufetades als despistats amb els seus braços mòbils. La seva arribada a la plaça del Camp va suposar l'inici de la rua d'arribada del rei Carnestoltes -en aquest cas reina, ja que es va proclamar Vicki Rotxés, de la veterana comparsa de les gallines. Amb una temperatura de dos graus negatius, una munió de gent va seguir de prop l'espectacle. Un cop totes les carrosses havien desfilat, la multitud es va dirigir fins a l'escenari de la plaça del Camp, on va tenir lloc la coronació de Sa Majestat la Reina Carnestoltes i la proclamació del mata-ruc d'honor d'enguany, el periodista de TV3 Xavi Coral.

El regnat de la reina Carnestoltes va començar ahir quan va dedicar unes paraules als assistents "solsonins i pixapins" per desitjar-los "molt bon Carnaval" i recomanar-los que en gaudeixin molt, "jo també ho faré", va assegurar.

Tot seguit els bufons li van fer entrega de la clau de la ciutat.

Però aquesta no va ser l'única coronació d'ahir, sinó que Xavi Coral també en va ser el protagonista, en aquest cas la seva proclama es va formalitzar amb la col·locació de les típiques orelles de ruc. Al mata-ruc d'honor d'enguany li espera una setmana molt solsonina, ja que aquest dilluns, la unitat mòbil del programa que copresenta amb Espartac Peran (que ja va tenir l'honor de ser mata-ruc en la passada edició) s'instal·larà a la ciutat el proper dilluns. Els ballets dels elements folklòrics típics del Carnaval, amb el gegant boig, la geganta boja, el mocós, la geganteta, la draca, el xut i la resta de la "tropa" creada per l'artista solsoní Manel Casserras i el seu fill, Manelet. El colofó dels actes centrals del Carnaval el va posar la penjada del ruc, que va pixar remullant els centenars de solsonins que omplien a vessar la petita plaça de la Torre de les Hores.