Solsona va cloure ahir un Carnaval rodó. Ni el fred ni la crisi no van fer minvar l'elevada participació al Carnaval d'enguany, ni als actes de carrer ni a les festes nocturnes de la sala Xelsa. La festa va finalitzar amb una bona valoració, en tots els aspectes, per part de l'organització. La crema de Sa Majestat la reina Carnestoltes i la despenjada del ruc van suposar el punt final de set dies de gresca a la ciutat de Solsona. Avui Solsona es treu la bata tot esperant que arribi la propera edició d'un dels carnavals més coneguts del país.

La reina Carnestoltes va ser acomiadada amb tots els honors. Així, al migdia, es va instal·lar la capella ardent a la plaça del Ruc, on tots els solsonins podien visitar el fèretre amb el cos de la difunta (una reproducció de cartró de la Carnestoltes de veritat, Vicki Rotxés) per dir-li l'últim adéu i escriure al llibre de condolences. A les vuit en punt, des de la mateixa capella ardent, va arrencar la comitiva fúnebre, que va avançar lentament i en estat de dol pels carrers de Solsona. La primera parada va ser davant l'ajuntament de Solsona, on el Xut va fer un ball en honor de la difunta. El seguici va continuar entre plors i música fins a davant de l'escola Arrels Secundària, on va tenir lloc la crema. Passades les 9 del vespre va començar el castell de focs artificials. A l'hora de tancar aquesta edició era prevista la baixada de gegants i la despenjada del ruc, que havien de culminar a la plaça Major per posar el punt final a la festa.

Augmenta la participació

Ha estat un Carnaval molt concorregut, sobretot durant el cap de setmana, quan els carrers i places de Solsona es van omplir de gom a gom per viure els actes centrals de la festa. Joan Casals, president de l'Associació de Festes del Carnaval, ha explicat que temien una davallada d'afluència de públic per la crisi, però s'ha demostrat que no ha estat així. "La gent va aguantar les baixes temperatures i, sobretot, en els actes de divendres i dissabte hi va haver molta gent", assegura Casals.

D'altra banda, "hem rebut més trucades de mitjans de comunicació que mai". La presència del programa Divendres, de TV3, també ha suposat una finestra per donar a conèixer a tot el país els aspectes més destacats de la festa més sonada de la ciutat. Pel que fa als nous actes introduïts enguany, Casals destaca el fet que la simulació de missa que va tenir lloc diu-menge va anar "molt bé" i fins i tot "es van esgotar el miler d'hòsties consagrades que vam repartir". L'únic acte que es va suspendre, a causa de la pluja, va ser la mostra gastronòmica.