L'edifici de la rectoria de la Pedra serà de propietat municipal. Un acord entre el bisbat de Solsona i l'Ajuntament de la Coma i la Pedra preveu la compra d'aquest edifici històric per part de l'Ajuntament, que a canvi sufraga les despeses de rehabilitació de les esglésies parroquials de la Coma i la de Sant Sadurní de la Pedra.

El conveni que han signat el bisbat de Solsona i l'Ajuntament de la Coma i la Pedra té un doble objectiu, segons l'alcalde, Marc Escarré. El primer és fer front a la necessitat de rehabilitació de dos edificis patrimonials com són les esglésies dels nuclis de la Coma i la Pedra, i el segon és evitar que un espai "emblemàtic" del municipi vagi a parar a mans privades. Escarré considera que aquesta casa "ha de ser per a la gent del poble" i apunta que, en el futur, es podria destinar a usos culturals, probablement acollint algun tipus d'espai museístic destinat a divulgar un tema històric o tradicional característic de la zona.

L'edifici consta de dues plantes més la sotacoberta, que en total sumen prop de 250 metres quadrats, als quals cal afegir uns 3.000 metres de terreny. L'Ajuntament de la Coma haurà pagat prop de 330.000 euros per adquirir l'edifici en concepte d'obres a les dues principals esglésies del municipi. La inversió més gran servirà per restaurar íntegrament l'església de Sant Sadurní de la Pedra. Amb un pressupost de prop de 270.000 euros, l'obra la finançaran conjuntament l'Ajuntament (amb ajudes de l'Institut d'Estudis Ilerdencs) i la Generalitat per mitjà d'Incasòl. Aquest conjunt monumental "presenta deficiències estructurals", segons Escarré, que entén que "és un valor pel municipi". D'altra banda, el consistori destina 60.000 euros a la rehabilitació de l'església de la Coma, que ja ha completat la primera fase i aviat començarà la segona, que inclou l'arranjament del paviment i la millora de l'altar major i del cancell. Escarré comenta que la negociació amb el bisbat "no ha estat fàcil" i que "ha estat clau" la implicació del rector de la Coma, el mossèn Ricard Cots.