Les obres de la darrera fase de restauració de la catedral de Solsona avancen i aquests dies han començat els treballs per rehabilitar les façanes del cambril de la capella del Claustre. Amb aquesta actuació es recuperaran les cornises trencades i les pedres més desgastades i es restauraran les parts escultòriques, algunes en força mal estat.

Amb l'inici de la intervenció a les façanes, les obres al temple avancen "amb tres fronts oberts", destaca Mossèn Torres, responsable de la catedral. Paral·lelament als treballs de muntatge de la bastida, que han començat aquests dies, es continua intervenint en el paviment de la nau central de la catedral, on es buixarden les pedres més desgastades després d'haver reposat la pavimentació de la zona que ocupava l'antic cor. D'altra banda, també continuen els treballs a la zona dels lavabos. Una altra actuació prevista en aquesta tongada d'obres és la col·locació de vidres al cancell de l'accés al temple des de la plaça del Palau, treballs que encara no han començat.

Les obres a la façana del cambril del Claustre han de permetre restaurar els elements escultòrics d'aquesta part del conjunt monumental que es va construir a principi del segle XX. Entre les escultures hi ha quatre sants (que es van afegir després de la guerra civil i són obra de l'escultor Salvador Voltas) i diferents florons a la part superior, que concorden amb els del Palau episcopal, l'edifici contigu. A banda de la rehabilitació de les imatges, el projecte preveu la recuperació de les cornises i de les pedres més desgastades.