La nova tongada d'obres de rehabilitació de l'antic monestir de Sant Llorenç de Morunys no començarà aquesta tardor, tal com es preveia inicialment. L'Ajuntament ha demanat una pròrroga a l'Incasòl, que ha de fer el procés de contractació, per "problemes pressupostaris", segons ha explicat l'alcalde del municipi, Enric Roures. Amb aquest nou retard, l'Ajuntament confia ara que l'obra s'executi "el primer trimestre de l'any vinent".

Segons Roures (PSC), el Consell Comarcal (CiU) s'ha "desdit" d'aportar els prop de 30.000 euros que li correspondrien i aquest fet suposarà que les tres institucions restants (Ajuntament, bisbat i parròquia) hagin d'assumir, a parts iguals, aquest import. El Consell Comarcal, per la seva banda, assegura que "hem buscat finançament i no l'hem trobat". Ho ha explicat Marià Chaure, president de l'ens comarcal, el qual ha afegit que és un import que "el Consell no pot assumir amb recursos propis".

L'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys confiava a iniciar la tercera fase d'obres de rehabilitació de l'antic monestir de Sant Llorenç de Morunys, que ha d'acollir el futur museu de la vall de Lord, aquesta tardor. L'obra, pressupostada en uns 120.000 euros, l'havien de sufragar, a parts iguals, l'Ajuntament de Sant Llorenç, el Consell Comarcal, la parròquia i el bisbat, segons ha explicat l'alcalde, Enric Roures. Així, els "problemes pressupostaris" del Consell l'haurien portat a "desdir-se" d'assumir els 30.000 euros que li correspondrien. Roures ha explicat que aquest import l'assumiran, a parts iguals, les tres institucions restants i que aquest fet ha suposat un contratemps que els ha portat a ajornar l'inici dels treballs fins al primer trimestre del 2011.

El president del Consell Comarcal, Marià Chaure, ha explicat que l'acord es va signar durant la legislatura passada, sota la presidència de Joan Serra. Segons el pacte, el Consell "assumiria la seva part sempre que trobés finançament", ja que "amb recursos propis no ho podem assumir". Així, segons Chaure, "hem buscat finançament, però ara com ara és impossible". El president comarcal ha afegit que "el Consell no pot col·laborar econòmicament amb totes les obres culturals que se'ns demani de tots els municipis del Solsonès i no en podem afavorir cap". Amb tot, Chaure, que també és alcalde de Guixers, lamenta els problemes pressupostaris: "jo, sent alcalde de la vall de Lord, encantat que l'obra tiri endavant", ha afirmat.

El projecte del futur museu de la vall de Lord ha de servir per divulgar el passat d'aquesta zona, formada pels municipis de Sant Llorenç de Morunys, Guixers, la Coma i la Pedra i Navès. La tongada d'obres que s'ha ajornat preveia l'arranjament dels tancaments exteriors de la casa prioral, la col·locació d'aïllaments i la construcció d'alguns envans, entre altres.