Esteve Algué serà, amb tota probabilitat, l'alcaldable per Convergència i Unió a les properes municipals de Solsona. Tot i que la direcció es manté ferma a l'hora d'amagar el candidat i es limita a dir que "es farà oficial dijous que ve a la tarda" apel·lant a la "seriositat" del partit, Regió7 ha pogut saber que CiU ha optat per aquest solsoní, propietari d'una empresa del sector de la metal·lúrgia i vinculat a diferents entitats de la ciutat, per encapçalar una candidatura que té per objectiu recuperar el govern de la capital del Solsonès.

Algué és casat i pare de dos fills i va ocupar el número 10 de la candidatura convergent per a les municipals del 2007, encapçalada per Jordi Riart. Amb tot, l'alcaldable per CiU no ha assumit mai cap responsabilitat política. Així, com va avançar aquest diari, la direcció del partit ha optat per posar una cara nova al capdavant de les seves files a Solsona.

L'elecció del candidat ha tingut una bona acollida entre els polítics de CiU al Solsonès consultat s per aquest diari. Ramon Llumà, alcalde de Solsona entre el 1979 i el 2003 i pal de paller de CiU a la comarca durant molts anys, afirmava ahir al vespre que Algué "és un bon xicot que donarà bona imatge al partit", i considera que la seva inexperiència política no és un obstacle en la cursa electoral, ja que "si encapçala la llista és perquè deu tenir il·lusió i ganes de fer coses". Amb tot, Llumà, fidel al seu estil de parlar clar i català, considera imprescindible "donar-lo a conèixer als solsonins", una actuació que vol temps "i no ens en queda gaire".

Per la seva banda, Joan Serra, expresident del Consell Comarcal i veterà dirigent convergent, i que manté amb el precandidat una llarga relació d'amistat, avala "la seva vàlua professional" en el sector empresarial, i recorda el seu paper decisiu en la instal·lació a Solsona d'una empresa dedicada a fabricar maquinària pneumàtica. L'expresident comarcal considera "un avantatge" el seu desconeixement de les intrigues polítiques; però recalca que "els veterans ens tindrà al seu costat".

Ramon Clotet, exalcalde de Navès, reconeix que "el conec poc", però afegeix que "és un empresari decidit i un solsoní vàlid". Per una altra banda, Antoni Màrquez, president comarcal de CDC entre el 2004 i el 2007 i actual regidor d'Olius, qualifica Algué com "una persona prou digna per tirar endavant un projecte seriós; és un home fidel als seus principis". Al seu torn, l'alcaldessa de Castellar de la Ribera i diputada provincial, Teresa Canal, s'ha mostrat propera a l'actual direcció del partit nacionalista i considera que "cal seguir els passos que marca el partit, i l'anunci del nou candidat s'ha de fer públic dijous que ve, quan ja sigui oficial". Amb tot, però, Canal no ha desmentit el nom destapat per aquest diari, i opina que "en el cas que l'alcaldable sigui Esteve Algué, penso que és un bon representant del territori i, sobretot, del teixit empresarial i econòmic del municipi".

D'altra banda, aquest diari ha contactat amb Jordi Riart, exalcalde de Solsona i actual cap del grup municipal de CiU a Solsona, el qual no s'ha volgut manifestar sobre l'elecció d'Algué a l'espera de la presentació formal del candidat. Sí que ha parlat Josep Antoni Pelegrina, el qual desconeixia, com Riart, el nom del candidat. El regidor de CiU diu que li sembla "correcta la decisió del partit" i considera "una bona persona Algué", tot i que l'ha tractat poc.