Per primera vegada en la història, una dona laica ocuparà un càrrec de confiança a la diòcesi solsonina. Ahir, el bisbe Xavier Novell va nomenar secretària general-cancellera Júlia Ayala i Vilardell, l'actual delegada de mitjans de comunicació del bisbat. Fonts del bisbat de Solsona han explicat que Novell ha pres aquesta decisió en considerar que "cada vegada els laics hauran d'assumir més funcions i els capellans dedicar-se a tasques pastorals". Als bisbats de Girona i Tarragona aquests càrrecs ja els ocupen dones laiques.

Júlia Ayala va néixer a Palma de Mallorca el 1967, però fa 25 anys es va traslladar a Cardona, on resideix actualment. Va començar a treballar a la cúria diocesana del bisbat l'any 2006, després de passar per l'Escola de Formació de Laics de la Diòcesi. Durant aquests anys ha format part de la delegació diocesana de catequesi, ha treballat com a secretària de les delegacions diocesanes, ha estat secretària de la delegació de mitjans de comunicació i, des de l'any 2009, n'és la delegada diocesana. Amb tot, les tasques de la secretaria general no són noves per a Ayala, perquè ja ajudava el titular anterior d'aquest càrrec, mossèn Lluís Tollar. Les tasques que corresponen a aquesta plaça són les de gestions de notaria, certificats, decrets i nomenaments, convocatòries i actes de les reu-nions i tota mena d'administració i gestió de caràcter general de la cúria, entre d'altres. Amb aquest nomenament, Ayala passa a ser membre del Consell de govern, del Consell d'arxiprestes i del Consell Pastoral.

Ayala va mostrar-se "molt contenta" amb el nomenament, "ja que és un càrrec de confiança" i ho considera "una valoració de la feina feta" aquests anys a la cúria.

Amb aquesta incorporació, el consell de govern serà integrat pel bisbe Xavier Novell, el vicari general mossèn Joan Casals, pel coordinador de les delegacions diocesanes, Josep M. Vilaseca, i l'esmentada Júlia Ayala.