Joventut Solsonina, la novella entitat que aglutina els joves més implicats en l'activisme lúdic i cultural de la ciutat, ha aprovat amb un notable alt la prova de foc que ha suposat l'organització per part seva dels actes de la Festa Major de Solsona adreçats, sobretot, a ells. Ha estat la primera vegada, i és resultat d'unes reiterades demandes a l'Ajuntament en aquest sentit, i que en l'edició de la festa de l'any passat van arribar al punt més àlgid amb una improvisada manifestació nocturna pels carrers del nucli antic solsoní. Mesos després, la regidora de Cultura, Sara Alarcón, va encetar una ronda de contactes amb els joves que van desembocar en la creació de Joventut Solsonina.

L'associació de joves va organitzar els concerts de nit a la sala polivalent les vetllades de dimecres (música electrònica amb discjòqueis de la zona), dijous (un èxit rotund amb La Troba Kung-Fú, Séptimo A i el Dj Joan Reyes) i divendres, la nit més fluixa i que fou amenitzada per The Mentres i Boogie Dreams.

Els responsables d'organitzar la festa major jove, però, s'han mostrat particularment satisfets del primer concurs de músics al carrer, que es va celebrar divendres a la tarda a la plaça de Sant Pere. Nou grups i solistes de diversos punts de Catalunya, i que majoritàriament van mostrar una bona qualitat musical, van desfilar pels dos escenaris en els quals s'alternaven les actuacions de mitja hora de durada. Riu, un conjunt de música tradicional del Baix Llobregat, va guanyar el concurs, i això li suposarà telonejar el cap de cartell de la festa major de l'any vinent. Els organitzadors han posat en relleu l'alt nombre d'espectadors que, en un moment o altre, van desplaçar-se a la plaça de Sant Pere, que es recupera com un espai per a concerts després de dècades d'oblit.