El Consell Comarcal substituirà l'actual sistema de lluminàries de l'edifici del Palau Llobera, seu de l'ens, per dispositius amb tecnologia led. Amb un cost de 54.000 euros, el govern comarcal preveu finançar el contracte per mitjà dels estalvis que es generin en la factura de la llum durant la vida útil d'aquest contracte, de sis anys.

El Consell ha optat per aquesta renovació de l'enllumenat per l'actual conjuntura econòmica, "sumada a la sensibilitat per aplicar polítiques d'estalvi energètic per millorar la sostenibilitat del territori i disminuir les emissions de gasos d'efecte hivernacle". D'aquesta manera, ha optat per una instal.lació més eficient basada en la tecnologia led, un cop s'ha constatat la seva viabilitat tècnica, econòmica i ambiental.

Els estudis realitzats constaten que l'estalvi energètic i econòmic del sistema de lluminàries del Palau Llobera arribarà fins al 56%. Segons informa l'ens comarcal, la llum led pot tenir una durada de fins a 100.000 hores, no emet ultraviolats ni infrarojos i, a més a més, no escalfa la superfície que il·lumina. Quant a l'eficiència, una bombeta convencional "empra només el 10% de cada watt per il·luminar, metre que la resta és calor". En el cas dels leds, en canvi, aquest percentatge és invers: "el 90% correspon a il·luminació i l'altre 10% a calor", segons explica el Consell.