A la xarxa viària de Solsona el 2012 hi va tenir lloc un total de 79 accidents de trànsit, el 17,71% menys que el 2011. Són dades que es desprenen de la memòria anual de la Policia Local, que atribueix la reducció a les actuacions que s'han dut a terme en el marc del Pla Local de Seguretat Viària, signat el 209 entre el Servei Català de Trànsit i el consistori.

La majoria d'accidents (68) es van resoldre amb declaracions amistoses. La regidora de Governació, Isabel Roca, s'ha mostrat satisfeta per aquestes dades. "S'ha treballat per augmentar la seguretat en tota la ciutat, prioritzant la seguretat de vianants amb la senyalització i manteniments dels passos de vianants, entre altres actuacions", ha assegurat.

D'aquestes intervencions en accidents de trànsit que va fer el cos, tan sols un va acabar amb una víctima mortal. En tres casos hi va haver atropellaments, i una topada entre vehicles.

D'altra banda, s'han fet 91 expedients de retirada de la via pública, 34 dels quals amb la grua perquè era dia de mercat o bé perquè estaven aparcats en guals.

Han posat menys multes

El nombre de denúncies de trànsit també ha disminuït, en aquest cas el 36,5%. D'aquesta manera, si l'any 2011 es van posar un total de 1.284 multes, l'exercici passat es van situar en un total de 815. Seguint la tendència dels darrers anys, l'avinguda del Pont continua concentrant la major part de denúncies (296). Amb tot, si el nombre total de multes ha baixat és per la reducció d'infraccions en aquest punt, segons la Policia Local. A banda del pont, la plaça Major i l'avinguda de la Mare de Déu del Claustre, amb una quarantena de denúncies, són les que concentren més multes.