L'audioguia per a telèfons mòbils que l'Ajuntament de Solsona va posar en funcionament el mes passat ha recollit els primers fruits, ja que ha rebut un premi Alimari, els prestigiosos guardons de promoció turística que atorga l'escola d'hostaleria i turisme CETT i que tenen el suport de la Generalitat amb l'objectiu de reconèixer la divulgació turística.

La guia de veu a través del mòbil s'ha endut un dels premis Destinació, i el jurat ha valorat "la idea innovadora i l'esforç del municipi a l'hora d'utilitzar un nou mitjà, com és l'audioguia, per promocionar el patrimoni a través de rutes guiades en veu; i també per fer-les accessibles a persones amb dificultats visuals".

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va recollir el premi dijous passat. Era acompanyat d'alguns membres de Lacetània Teatre, una entitat local que, juntament amb altres persones a títol individual, va contribuir desinteressadament al projecte, en la revisió de textos i l'enregistrament en diversos idiomes. La ràdio municipal, Solsona FM, va ser la responsable de l'enregistrament dels àudios i la seva edició amb músiques i efectes sonors per fer-los més atractius.