El Consell Comarcal del Solsonès enllesteix aquests dies les obres de condicionament d'alguns camins forestals amb àrids reciclats de residus de la construcció. Amb un cost total de 37.536,98 euros, s'actua a camins dels municipis de Navès, Olius, Riner i Pinós.

En una primera fase ja s'havia actuat a Solsona, Olius, Clariana de Cardener i Riner.

Les obres consisteixen en l'arranjament de camins de terra, seguint sempre el traçat original, a fi de no impactar negativament sobre el paisatge. D'aquesta manera, es busca una millora de la plataforma del camí per permetre el pas de tot tipus de vehicles i el manteniment de la infraestructura mateixa.

Els treballs que s'hi executen són l'anivellació del camí, regularització del terreny mitjançant l'estesa de tot-u artificial procedent d'àrids reciclats dels residus de la construcció i, finalment, es compacten aquests àrids amb mitjans mecànics.

El projecte de les obres va ser redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal i, per a la seva execució, té un ajut de l'Agència de Residus de Catalunya.

El Consell remarca que el condicionament de camins amb aquest sistema aconsegueix un doble efecte: d'una banda, millorar les prestacions dels camins de la comarca i, de l'altra, garantir una gestió eficaç dels residus de la construcció. Amb la valorització de runes i residus de la construcció es contribueix a un desenvolupament sostenible d'aquestes activitats, i es converteix en una alternativa respectuosa amb el medi ambient.