Esquerra Republicana de Catalunya creu que els alcaldes de Solsona i Monistrol de Montserrat (tots dos a l'executiva de la Federació de Municipis) no han comès cap irregularitat, si bé el partit està, en aquests moments, recollint informació "per veure què és el que hi ha". Ho va explicar ahir a aquest diari el secretari de Política Municipal d'ERC, Marc Sanglas, preguntat sobre la investigació per les retribucions fixes que havien rebut els batlles que formen part del consell executiu de l'organisme.

"Entenem que percebien unes quantitats per a la feina que incloïen despeses de manutenció i desplaçaments, amb la qual cosa sembla normal que hi hagi una contraprestació". Tot i això, va subratllar, "de moment no en tenim més informació". D'aquesta manera, igual que els membres de la federació, desconeix si la investigació oberta afecta els 44 càrrecs de l'organisme o no.

Sanglas remarca que, a l'hora d'assumir les retribucions, "es va actuar d'acord amb les normes establertes per la federació" i que "són quantitats declarades a Hisenda". Per tot plegat "no penso que es pugui tractar de cap irregularitat", va dir. El secretari de Política Municipal i diputat al Parlament va participar, dilluns, en una reunió amb els representants d'ERC a l'executiva de la federació, durant la qual van tractar aquest afer. No en van sortir decisions en ferm, atès que són a l'espera de reunir més informació sobre el cas.