L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha afirmat en un comunicat que no té "res a amagar" i que sempre ha actuat "correctament" després que s'hagi fet públic que 44 càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) haurien cobrat sobresous de l'entitat municipalista. El batlle ha anunciat que quan disposi de tota la informació sobre el cas l'explicarà als veïns de Solsona a través d'una convocatòria de participació ciutadana. Rodríguez ocupa una vicepresidència de la FMC i hauria percebut uns 600 euros mensuals durant un any. "Quan vaig entrar a la FMC no vaig qüestionar el sistema de retribucions perquè confiava en els serveis jurídics de l'entitat", ha admès Rodríguez.

En un comunicat, l'alcalde de Solsona explica que tots els batlles que ocupen llocs de direcció als òrgans de l'entitat han percebut cobraments en base a les seves responsabilitats i d'acord amb les tasques encomanades en el si de l'organització, tant per assistir a les reunions internes de la Federació com per participar en reunions i jornades externes en representació de l'ens. A més, Rodríguez subratlla que "totes les retribucions s'han declarat a hisenda pública".

El batlle va percebre uns 600 euros mensuals des de finals del 2011 fins al desembre de 2012, moment en què el sistema de cobrament d'indemnitzacions va canviar-se per ajustar-se a la nova normativa. Rodríguez explica que des d'aquell moment és compensat de forma "variable", en funció dels tiquets que lliure a cadascun dels desplaçaments i manutencions que realitza.

"Quan vaig entrar a la FMC no vaig qüestionar el sistema de retribucions perquè confiava en els serveis jurídics de l'entitat", ha admès el batlle, qui ha afegit que "tinc la certesa que he fet les coses correctament i mai de forma irregular". "Aquesta manera de liquidar les dietes no s'havia decidit mai per part dels alcaldes, sinó de la pròpia maquinària interna de la federació", conclou en el comunicat.

Pel que fa a la conversa telefònica enregistrada amb el sabadellenc Manuel Bustos quan n'era president, Rodríguez justifica que va manifestar-li el 2012 els seus dubtes sobre la forma de cobrament fix per mes. En aquell moment Bustos li va respondre que aquelles quanties sorgien d'un promig calculat en funció de l'assistència a les executives, els consells nacionals i les comissions. "Jo me'l vaig creure", ha assegurat.

D'altra banda, David Rodríguez ha explicat que mentre va percebre aquelles quantitats fixes va renunciar a cobrar les dietes i els desplaçaments de l'Ajuntament perquè "vaig considerar que la retribució de la FMC ja em compensava les altres despeses".