Les dinou persones que el Consell Comarcal va contractar temporalment en el marc del Programa mixt de treball i formació han finalitzat les seves funcions aquest mes de juny. El 25 % dels participants, però, podran seguir treballant fora del pla, i es preveu que en siguin més.

El president del Consell Comarcal, Joan Solà, va trobar-se amb els treballadors per agrair-los la feina feta. Concretament, els divuit peons ja han exhaurit el contracte i la coordinadora del grup segueix treballant un altre mes en tasques de prospecció empresarial. L'objectiu és que es puguin trobar possibles sortides laborals a les persones que han format part del programa (totes de més de 30 anys i que es trobaven sense feina i sense cap subsidi d'atur).

Durant aquests sis mesos els treballadors de la comarca s'han repartit pels municipis de Solsona, Sant Llorenç de Morunys, Olius, Lladurs, Navès, Pinós, Riner, Clarina de Cardener, la Coma i la Pedra, Llobera, la Molsosa i Castellar de la Ribera. El CTFC també ha tingut dos treballadors i la tècnica coordinadora del grup ha exercit les seves funcions des del Consell Comarcal. La tipologia de la feina duta a terme en la majoria de municipis ha estat l'arranjament i el condicionament d'espais turístics i forestals, com són neteges de cunetes, desbrossar vorals i zones verdes i pintar equipaments municipals. També hi ha hagut un administratiu, un editor i muntador d'imatges i la tècnica coordinadora.

La tècnica coordinadora del grup, M. Àngels Casafont, ha valorat el resultat del programa com "un èxit en la majoria de casos, la implicació dels treballadors ha estat molt gran i les ganes de treballar i fer la feina ben feta que s'ha mostrat per part dels participants ha estat un exemple de professionalitat".