L'amenaça de pluja amb què va començar la tradicional benedicció de vehicles amb motiu de la festivitat de Sant Cristòfol, ahir al migdia a Solsona, va quedar en això, en una premonició falsa; i l'acte organitzat a la plaça del Camp després de la missa a l'església del Sagrat Cor de Maria i presidida pel rector de la ciutat, mossèn Lluís Tollar, es va desenvolupar amb plena normalitat, fins i tot amb estones de sol.

Camions, taxis, grues i turismes van desfilar davant mossèn Tollar, que beneïa cada vehicle després que els conductors adquirissin la coneguda medalla amb la imatge de Sant Cristòfol. Els nens que anaven damunt de patinets i en bicicletes van oferir les imatges més espontànies i tendres de la jornada.

Tot i que la presència de vehicles pesants era força nombrosa, els conductors habituals a la benedicció advertien un descens notable respecte a edicions anteriors que ja es va deixar sentir l'any passat; i que és conseqüència directa del tancament de l'empresa de transformats de la fusta Tradema, que ha deixat molts transportistes sense feina.

Els actes en honor al patró dels xofers ja van començar dissabte a la nit amb una revetlla popular a la plaça del Camp. No obstant això, cada any és més complicat trobar persones disposades a organitzar una festa que, tradicionalment, cada any canvia de responsables.