Càritas Arxiprestal de Solsona-Morunys continuarà la seva activitat com fins ara, mantindrà totes les seves representacions a diferents ens i formarà part del Consell Diocesà de Càritas. Ho van comunicar el bisbe de Solsona, Xavier Novell, i el rector Lluís Tollar als responsables de l'organització en la reunió mantinguda després que l'assemblea de l'organització caritativa refusés per àmplia majoria la reforma d'estatuts que proposava el bisbat per atorgar el control absolut de l'entitat als clergues.

En una carta que la junta ha enviat als socis, s'explica que, tot i la continuïtat de l'organització arxiprestal, el bisbat de Solsona deixa la porta oberta a la creació de noves Càritas, en aquest cas, amb caràcter parroquial, a Solsona i Sant Llorenç de Morunys, "si els rectors ho creuen convenient, per gestionar programes de caritat dins les seves comunitats".

D'altra banda, i fent referència a un altre punt de fricció entre Càritas arxiprestal i el bisbat, els responsables de la parròquia de Solsona van informar l'entitat que "podrà mantenir o no" el despatx que té a l'edifici de la parròquia, per al qual paguen 1.000 euros anuals (vegeu desglossat).

En la mateixa missiva, s'informa als socis que el bisbe va oferir subrogar-se el contracte laboral de l'assistenta social que fins ara compartien, proposta que Càritas va acceptar i ja busca una nova assistenta pròpia.