ERC vol instar el Consell Comarcal a reconsiderar l'acord de ple de l'abril del 2010 en el qual va aprovar el canvi d'adscripció comarcal de Torà i Biosca (municipis de la Segarra) i n'acceptava la seva incorporació al Solsonès. Aprofitant el procés per a aquesta modificació de límits comarcals, els republicans volen que, de manera paral·lela, es reobri l'expedient de segregació de part del territori de Biosca i Torà per a la seva agregació a Llobera (l'històric conflicte per a les masies de Llanera i Lloberola).

El govern del Consell (CiU), en canvi, diu que defensa aquest canvi però lamenta que l'alcalde de Llobera (ERC) "no s'ha assegut a parlar ni amb Torà ni amb Biosca durant els tres anys que fa que dura la legislatura" i remarca que aquest canvi requereix d'un acord entre els tres municipis.

"Des del grup d'ERC entenem que el mateix dret tenen els municipis de Torà i Biosca de venir al Solsonès, com els veïns de les masies de Llanera i Lloberola venir al municipi de Llobera. I, evidentment, entenem que aquests dos casos s'haurien de tramitar conjuntament" afirmen els republicans, en un comunicat. L'abril del 2010 ERC es va abstenir en la votació del Consell Comarcal sobre el canvi d'adscripció als dos municipis. Reclamaven tenir en compte la petició històrica dels veïns de les masies que volen passar a Llobera i, d'altra banda, demanaven un estudi socioeconòmic sobre el canvi de límits comarcals.