La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Solsona preveu reduir un 70% el consum elèctric del Teatre Comarcal i dels dos pavellons poliesportius municipals, una reducció que suposaria un estalvi econòmic de 9.500 euros l'any. Ho farà amb la substitució dels llums existents, la majoria tubs fluorescents compactes, per làmpades de leds, de millor rendiment energètic. El cost de la substitució de l'enllumenat és de 24.869 euros. L'Ajuntament s'acull a una subvenció de la Diputació de Lleida que finança el 50% del cost de l'actuació. Els treballs s'inclouen al Pla d'acció per a l'energia sostenible (PAES), que pretén reduir un 20% les emissions de CO2 fins l'any 2020.

L'objectiu de la substitució de les làmpades és millorar el rendiment del sistema lumínic a dos equipaments municipals per aconseguir l'estalvi energètic, de potència i econòmic per a l'Ajuntament. Segons explica la regidora de Medi Ambient, Judit Cardona, "suposa una inversió que es preveu recuperar en molt poc temps, possiblement en un any o menys". Així mateix, la implementació d'aquest tipus de mesures comportarà millores en la contaminació lumínica, segons informa el consistori.

A partir d'una anàlisi de la comparativa energètica dels llums fins ara existents i dels leds que s'hi instal·laran, es calcula que en un any al Teatre Comarcal es pot assolir un estalvi en il·luminació del 78%, amb 16.140 quilowatts hora menys i 4,36 tones menys de diòxid de carboni. En termes econòmics, es preveu que es tradueixi en un estalvi econòmic de més de 3.500 euros l'any.

Pel que fa als pavellons municipals, l'estalvi energètic seria del 63%, amb 30.730 quilowatts hora menys, una emissió de 8,30 tones de CO2 menys i una disminució de la despesa econòmica de 6.000 euros anuals.