El Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va aprovar ahir una línia de subvencions pressupostada en 300.000 euros i que es destinarà a aportar, per als municipis catalans amb problemes de subministrament, el 50% del cost total en la contractació de camions cisterna per garantir el proveïment d'aigua potable.

Fonts de l'ACA remarquen que, tot i que els embassaments de les conques internes estan al 83% de la seva capacitat, el darrer any ha estat sec en diverses comarques i hi pot haver localitats que no estan connectades a xarxes supramunicipals i que, per la falta de pluges o el fet de disposar d'una font d'abastament vulnerable, tinguin problemes de subministrament.

Els embassaments del Berguedà i el Solsonès es troben lleugerament per sobre de la mitjana dels pantans de les conques internes. La Llosa del Cavall es trobava ahir al 87% emmagatzemant 69,65 hectòmetres cúbics d'aigua, Sant Ponç, al 90,5% (amb 22 hm3) i la Baells, al 88%. L'embassament berguedà, amb 109 hectòmetres cúbics de capacitat, en tenia ahir 96,5.