El diputat del PSC per Barcelona al Parlament de Catalunya, Cristòfol Gimeno, ha anunciat que el Grup Socialista ha entrat al Parlament tot de preguntes relatives a la millora de la carretera de Berga a Sant Llorenç de Morunys, "una de les més sinuoses i complicades del país", remarquen.

Els socialistes recorden que el govern "al seu dia es va comprometre a encarregar avantprojectes per veure les possibles alternatives existents per millor traçat i prestacions". D'altra banda, remarquen que l'existència d'una gran indústria al municipi de Guixers (Knauf, de fabricació de plaques de guix laminat) "fa encara més urgent aquesta millora".

Per tot plegat, les preguntes que ha entrat el diputat socialista de la Catalunya Central són: "quins estudis, projectes o avantprojectes ha encarregat el Govern en relació amb la millora de la carretera de Berga a Sant Llorenç de Morunys?". D'altra banda, pregunten "quines són les previsions d'actuació en aquesta via de comunicació entre la comarca del Berguedà i el Solsonès?".

Aquesta carretera ha estat llargament reivindicada per agents del territori.