22 de juliol de 2014
22.07.2014
Entrevista a Marta Puig i Subirà

"Treballarem per no haver d'acabar concerts a les dues"

La junta anuncia que demanarà canvis en el punt de l'ordenança de civisme referent als actes nocturns al carrer

26.07.2014 | 08:11
Marta Puig presideix la junta, que ha estat totalment renovada

Presidenta de Joventut Solsonina. Encapçala la nova junta d'una entitat que busca "crear una Solsona més dinàmica culturalment i ser la veu dels joves a les institucions"

Quins reptes s'ha proposat la nova junta?

Som una entitat assembleària i, com a tal, els reptes van sorgint a mesura que es va treballant. Ara per ara, volem consolidar la nova junta i obrir-nos tant com sigui possible al jovent solsoní, que és la nostra principal raó de ser. Juntament amb el Casal Popular La Fura, tenim moltes ganes de recuperar el Cinema a la Fresca: seguint els nostres ideals, passaríem una pel·lícula amb un cert interès cultural o moral i després obriríem un torn de debat. L'objectiu més gran que tenim, però, és aconseguir poder fer els concerts de festa major al carrer.

Quin problema hi ha actualment, amb els concerts a l'aire lliure?

La normativa ens fa acabar la festa al carrer a les 2 de la nit. Nosaltres ho respectem, ja que podem entendre que els veïns del nucli antic, que és on se sol focalitzar la gent, en pateixen les conseqüències. Per altra banda, quan s'organitza un concert a la sala Polivalent, costa molt que el jovent hi acabi arribant. En altres paraules: aquesta sala no agrada, queda lluny del nucli antic i s'hi ha d'anar expressament, costa més trobar-hi aquell el caliu festiu que es pot crear a l'aire lliure... En conseqüència, sovint l'assistència als concerts és força baixa i, a vegades, deficitària. Així doncs, Joventut Solsonina ha decidit lluitar per tal d'aconseguir canviar aquesta normativa, almenys per festa major, ja que és una festa que també ens sentim i ens la volem sentir nostra. Pensem que la nostra petició és molt raonable.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook