Ramon M. Casas Roca és de Pinós i té 34 anys. Treballa de pagès i té en la música la seva principal afició. Des de la darrera assemblea de socis, presideix la junta de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona fins després del pròxim Carnaval, "quan se'n tornarà a parlar i és quan finalitzen els actuals convenis amb l'Ajuntament i la sala Xelsa".

Quins són els reptes damunt la taula el Carnaval de Solsona?

En principi la idea és seguir la mateixa línia que hi havia fins ara amb el Pere Obiols, l'anterior president. Creiem que funciona molt bé i no cal canviar gaires coses. Si que hi ha hagut alguns aspectes més flacs, que intentarem potenciar una mica més per resoldre-ho. Però no hi haurà cap canvi de l'altre món.

Aquest any, i per segon consecutiu, l'arribada del Carnestoltes va ser per l'avinguda del Pont. Contents amb el resultat?

Sí, tot i que sempre hi ha coses a millorar Aquest any vam millorar els dèficits que vam detectar l'any passat. Jo penso que en general l'acte va anar bé. Potser és més pràctic fer-la per la carretera de Torà, però l'ambient que fas després a dalt a la plaça Major fa més caliu, abans era més fred.

La marca de productes oficials del Carnaval funciona?

Això és una cosa que no tothom està obligat a fer. Però és una manera que tots els que facin productes de Carnaval tinguin un lloc al web, a la botiga de Carnaval quan la muntemÉ això ajuda a promocionar els productes. Moltes vegades, algú fa samarretes dels gegants o figures i si no passes per allà a aquella botiga no ho veus o no te n'assabentes. Així, si està tot concentrat, també ens assegurem que no se'n faci un mal ús que perjudiqui la festa. Per contra, a ells també se'ls fa publicitat i hi ha un mínim benefici pel Carnaval. Però si pares a comptar la gestió i les etiquetes que hem fet de productes oficialsÉ és ben bé per cobrir despeses. Jo crec que tant pel Carnaval com pels productors és una cosa avantatjosa.

Han parlat de si hi haurà algun canvi en la pròxima edició del Carnaval?

De moment, l'únic que hem fet és balanç de l'any passat, que ha estat molt positiu. El setembre tornarem a engegar amb la previsió del pròxim.