La parròquia d'Olius viurà, el cap de setmana que ve, la festa major 2014 amb la música com a principal protagonista. Tot i que el cap de setmana central és el 2 i 3 d'agost, els actes de la festa grossa és previst que culminin el divendres 8 d'agost amb un concert de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) a l'església de Sant Esteve d'Olius.

Els actes començaran el dissabte 2 d'agost, amb el tretzè sopar popular a l'esplanada del Molí del Pont. Les places són limitades fins a 200 persones i cal adquirir els tiquets de manera anticipada, fins al 31 de juliol- El preu del sopar és de 15 euros. Tot seguit, i al mateix lloc, hi haurà ball amb Elisabeth Majoral (és previst per a 2/4 de 12 de la nit).

Els actes es reprendran diu-menge, 3 d'agost, amb la missa a Sant Esteve d'Olius i la tradicional benedicció i repartiment del pa a la sortida. Un cop finalitzada la celebració litúrgica, a més a més, hi haurà ball vermut amb acompanyament musical.

La música de nou serà protagonista a la tarda, amb un ball que anirà a càrrec de Joan Vilandeny. Durant l'acte es farà el sorteig. Aquest ball clourà el cap de setmana més intens d'activitat de la festa major al municipi. Hi haurà servei de refrescs, entrepans i begudes.

La cloenda, però, serà el divendres 8 d'agost, a les 10 del vespre, quan hi haurà un concert de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona a la mateixa església de Sant Esteve d'Olius. Aquest és un dels diferents concerts que l'AIMS farà a diferents punts del territori.

La festa major té la col·laboració de l'Ajuntament d'Olius i de diverses empreses, com Naps i Cols fruites i verdures, Carnisseria Catí i Jordi Vilar materials per a la construcció.