L'Ajuntament de Solsona reordenarà el sistema d'enllumenat públic amb l'objectiu de "posar-hi ordre". Ha contractat l'elaboració d'un Pla director de l'eficiència energètica i l'auditoria de la seixantena de quadres de l'enllumenat públic, d'una banda, i el seguiment mensual dels consums energètics i de costos, de l'altra.

La voluntat de la regidoria d'Urbanisme i Serveis és anar reinvertint en la mateixa xarxa l'estalvi que s'aconsegueixi amb les noves mesures A partir de l'auditoria amb informació de cadascun dels 2.132 punts de llum del municipi enllestida la tardor passada pels serveis tècnics municipals amb la col·laboració desinteressada del solsoní Ventura Codina, el consistori ha encarregat ara un Pla director d'eficiència energètica. Aquest projecte ha d'establir el full de ruta amb actuacions concretes per millorar l'enllumenat públic.

Les àrees d'actuació, els nivells d'il·luminació existents, les propostes de millora i l'establiment de prioritats d'actuacions d'eficiència energètica, així com l'anàlisi energètica són qüestions que tractarà aquest programa. La urbanització dels Masos i els carrers de Pau Picasso i de Falp i Plana seran les primeres zones on s'actuarà.

També s'hi inclourà un estudi per zones de Solsona segons el nivell d'il·luminació, ja que s'ha constatat que hi ha sectors hiperil·luminats. Es diferenciarà el nivell que necessita cada sector segons si es tracta d'indrets de vies principals, zones comercials i de vianants, el nucli antic, carrers residencials, zones verdes, vies distribuïdores a zones residencials i travessies urbanes.

El Pla director comporta també la realització d'una auditoria dels quadres elèctrics, 64 en tota la ciutat. Cal revisar tots els quadres perquè estiguin en les condicions tècniques adequades. Una part d'aquells treballs estan subvencionats per la Diputació de Lleida en el marc del Pla d'acció per a l'energia sostenible. Tenen un pressupost de 60.379 euros.