Des de l’estil neoclàssic, amb música de Mozart, Manel Camp o Jacques Brel, passant per la dansa més clàssica, de Marius Petipà i música de Minkus, o el Trencanous de Thaikovsky, fins a dansa contemporània al ritme de C2C o Trans-Siberian Orchestra. El Jove Ballet Solsoní ho concentra en un mateix espectacle, Pinzellades, que aquest divendres clou el 33è Cicle de concerts d’estiu de Solsona a les deu de la nit al Teatre Comarcal.

Sota la direcció de Fina Comas, 13 ballarins d’entre 13 i 26 anys integren l’única companyia de dansa del Solsonès, nascuda aquest any i resident de l’Escola de Dansa de Solsona. Aquest centre va impulsar la creació d’una companyia estable amb l’objectiu d’afavorir la difusió, promoció i potenciació de la dansa i, alhora, mostrar el treball professional dels joves de l’escola.

A Pinzellades, el Jove Ballet Solsoní fa un viatge per la història de la dansa. La primera part del programa s’enceta amb “Tribut a Mozart”, continua amb “La meva petita terra” i “Ave Maria”, entre d’altres. En la segona part els ballarins interpretaran números com “Sarajevo”, “Les Bourgeois” i “Titani”. La majoria de coreografies són de Fina Comas, directora de l’Escola de Dansa.

Amb aquest muntatge de dansa es tanca el 33è Cicle de concerts d’estiu de Solsona. Les entrades valen 10 euros i es podran adquirir a taquilla a partir d’una hora abans de l’espectacle.

El programa estival continua amb l’AIMS Festival

El programa musical d’estiu “Solsona dóna la nota” continuarà a partir de la setmana vinent amb l’AIMS Festival, l’únic de caràcter pedagògic del país, que aquest any arriba a la tretzena edició. El concert inaugural tindrà lloc dimecres vinent, dia 6 d’agost, a les deu de la nit al Teatre Comarcal.