Falta menys d'un any per acabar la legislatura. Quina valoració en fa?

Bona. Estic satisfet tenint en compte els temps difícils que han sigut aquests anys, sobretot en termes econòmics. Hi ha hagut una davallada important i l'activitat del Consell ha sigut molt alta, hem tirat endavant molts projectes que haurien sigut impensables a principi de legislatura. I això és gràcies a l'equip de govern, que hi ha cregut, hi ha apostat fort i ha buscat recursos, de sota les pedres en alguns casos, per poder tirar endavant projectes i poder mantenir els millors serveis per als ciutadans del Solsonès.

De quin projecte que han impulsat se sent més orgullós?

En el desenvolupament econòmic, sobretot en el vessant del turisme, s'han fet i s'estan fent projectes molt importants, dels quals es veurà la llum els propers mesos. Un, el salí de Cambrils. També del nou centre ambiental a l'abocador, que serà modèlic a Catalunya en una gran aposta mediambiental tant del govern català com del govern del Consell. D'altra banda, hem cregut que la formació és bàsica per al futur i hem impulsat cursos de formació dual. També n'estem orgullosos pel que fa al Centre Sanitari.

Per què?

Potser no s'han fet grans inversions -ara en farem una d'important, que és la cuina-, però, a la vegada, la racionalització que hem fet de la despesa ens ha permès mantenir els mateixos serveis. Això és importantíssim: en els temps que estem, al Centre Sanitari, no hem reduït en cap moment en cap servei. Al contrari, els hem millorat tot racionalitzant la despesa. Això és gràcies a la gran tasca i feina del comitè de presidència i també a l'esforç que ha fet tot el personal del centre.

Per tant, creu que els solsonins poden estar satisfets, en l'àmbit sanitari?

Ens n'hem de sentir orgullosos i hem d'estar contents. Encara que moltes vegades es vulgui fer veure el contrari, en una comarca com el Solsonès poder tenir tots aquests serveis que ofereix el Centre Sanitari és un privilegi que tenim i que hem de poder mantenir. I això és gràcies a molts factors: hi ajuda el fet que estigui gestionat des del Consell Comarcal (és l'única comarca on passa això). Si només fos això, diries: i què? Però si ho compares amb moltes altres comarques de la mateixa població, veus que els serveis que s'estan donant des d'aquí, som uns privilegiats.

Tot i que a Solsona hi ha el mateix nombre d'especialitats, no ha incrementat el temps d'espera per a les visites?

Quan dic millorar els serveis, vull dir en tots sentits. I les llistes d'espera, no crec que siguin més llargues ara que fa un any enrere, són si fa o no fa les mateixes. A banda, es fa una inversió molt important en instal·lacions per a la millora dels serveis (en aquest cas de la cuina).