Un total de sis persones s'han inscrit, de moment, al Màster de Producció i Innovació Industrial que acull el Solsonès. El Gremi de Fabricants de Sabadell beca del 100% les quinze places dels estudis. El Consell Comarcal del Solsonès va acollir ahir la presentació del màster, que imparteix l'Escola Superior de Disseny-ESDI. El president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, i el vicepresident del Gremi de Fabricants de Sabadell i responsable de l'empresa Tèxtil Olius, Guillem Soler, van explicar els detalls de la proposta acadèmica a les sis persones que s'hi han mostrat interessades a la comarca.

El màster és atractiu per a les persones llicenciades i graduades del Solsonès, atès que es tracta de formació dual teòrica a l'Escola Superior de Disseny-ESDI (Universitat Ramon Llull) de Sabadell concentrada en un dia de la setmana i els quatre dies restants, aplicació de coneixements en una empresa del Solsonès o altres comarques.

L'oferta que formula el Gremi de Fabricants de Sabadell és doble, ja que, a banda d'atraure estudiants, també es crida a les empreses a beneficiar-se'n, mitjançant l'acollida d'un alumne en pràctiques. Pel que fa al Solsonès, Soler va comentar que "l'empresa Tèxtil Olius participarà en el vessant pràctic del màster intentant acollir algun estudiant de la comarca". Això no obstant, els promotors segueixen oberts a poder incorporar més empreses que tinguin voluntat d'innovació i vulguin rebre llicenciats.

El màster es basa en la formació dual superior entre la formació teòrica a la universitat i la formació pràctica a peu d'empresa. El vicepresident del Gremi de Fabricants de Sabadell ha apuntat que "creiem que cal apostar per crear vincles entre la indústria i la universitat per tal d'ajudar a passar la situació difícil que estem travessant". Finalment, Guillem Soler va agrair el treball del Consell per afavorir l'entesa entre la formació i la indústria. El president del Consell va lloar Guillem Soler per "la determinació del Gremi de Fabricants de Sabadell i de l'empresa Tèxtil Olius a l'hora d'invertir recursos en els joves i la seva formació". Va afegir que, "des del Consell, es dóna tot el suport a les iniciatives que ajuden els joves a desenvolupar-se al Solsonès".