Un taller per fer pa, un altre de fusteria, un de jardineria o un de costura. Aquest dissabte, la Plaça del Camp ha estat l'escenari escollit per l'Ajuntament de Solsona per celebrar 'La festa dels oficis', una iniciativa per acostar alguns oficis als més petits. En total, s'han realitzat sis tallers amb la col·laboració de set establiments i artesans de la ciutat. Més de 200 nens i nenes del municipi hi ha participat de manera gratuïta i han après el procés de transformació de productes artesans. La regidora d'Educació, Encarna Tarifa, ha explicat a l'ACN que l'objectiu de la primera 'Festa dels oficis' és posar en valor els productes artesans i artístics que s'elaboren a Solsona.

Durant dues hores, més de 200 nens i nenes de Solsona han realitzat treballs de fusteria i de ceràmica, han elaborat pa, han fet costura, han pintat o han fet de jardiners. Un total de sis tallers diferents dirigits per professionals solsonins en la matèria han guiat els més menuts en l'art de les seves disciplines.

Vestits amb una còfia i un davantal, els nens i nenes han anat desfilant per davant la parada del forner i han elaborat un cargol de pa. Des de l'empresa el Forn de Sant Joan, el seu propietari, en Jaume, ha explicat que allò que més ha cridat l'atenció als més menuts ha estat el tacte del pa abans d'enfornar-lo. Els més petits han elaborat un cargol de pa i quan arribin a casa, l'hauran de posar al forn abans de poder-se'l menjar. Entre els més petits, aquest és un dels tallers que més ha agradat.

Un altre dels tallers amb més concurrència ha estat el de la fusteria Tribulet Xic, en què en Jaume ha ensenyat als nens i nenes a construir una caixa que podia tenir diferents usos. Allò que li ha cridat més l'atenció ha estat veure les cares de sorpresa dels participants després d'adonar-se que amb les seves pròpies mans era fàcil poder arribar a construir una caixeta. Plantar una pebrotera, fer una bossa amb trapillo o embrutar-se les mans amb fang han completat l'oferta.

Flors i plantes Rendé Bertrans, el Forn de Sant Joan, la fusteria Tribulet Xic, Jaume Gangolells, el taller Mans i Màniques, Pintures Esteve Sances i La Tinalla han col·laborat en aquesta nova iniciativa, sorgida arran de l'èxit de les activitats per a les famílies organitzades a finals de maig en el marc de la Setmana del Medi Ambient. La iniciativa també és una proposta d'integració adreçada al conjunt de la ciutadania, però amb la voluntat d'omplir l'agenda estival als nens i nenes de Solsona de totes les edats i també a les seves famílies.