U

n taller per fer pa, un altre de fusteria, un de jardineria o un de costura. Ahir, dissabte, la plaça del Camp va ser l'escenari escollit per l'Ajuntament de Solsona per celebrar la festa dels oficis, una iniciativa per acostar alguns oficis als més petits.

En total, s'han realitzat sis tallers amb la col·laboració de set establiments i artesans de la ciutat. Més de 200 nens i nenes del municipi hi van participar ahir de manera gratuïta aprenent el procés de transformació de productes artesans. La regidora d'Educació, Encarna Tarifa, explicava que l'objectiu de la primera edició de la iniciativa és posar en valor els productes artesans i artístics que s'elaboren a Solsona.

Durant dues hores, més de dos centenars d'infants de la capital solsonina van realitzar treballs de fusteria i de ceràmica, van elaborar pa, cosir, pintar o van fer de jardiners. Un total de sis tallers diferents dirigits per professionals solsonins en la matèria van ser els responsables de guiar els més menuts en l'art de les seves disciplines.

Vestits amb una còfia i un davantal, els joves van anar desfilant per davant de la parada del forner on aprenien a elaborar un cargol de pa. Des de l'empresa el Forn de Sant Joan, el seu propietari, en Jaume, comentava que allò que més crida l'atenció als més menuts és el tacte del pa abans d'enfornar-lo. Els més petits van fer un cargol de pa que havien de posar al forn un cop arribessin a casa, abans de poder-se'l menjar. Entre els més petits, aquest és un dels tallers que més va agradar.