L'acte d'homenatge al comte Guifré el Pilós que cada any acull Navès havia de ser especial perquè aquest any es commemoren els 300 anys del final de la guerra de Successió. La sorpresa va ser majúscula quan, de manera improvisada, la reconeguda cantant Lídia Pujol, que estava entre el públic, va entonar una cançó que va donar un to emotiu a l'acte.

Un cop es van acabar els parlaments i les actuacions previstes, coneguts de la cantant que són de Navès la van animar a entonar una cançó. Pujol va cantar sense instruments -només amb la seva veu especial i que l'ha fet reconeguda en l'àmbit musical- un dels històrics temes de Lluís Llach, País petit. Va ser un dels moments més emotius de l'acte, celebrat dilluns al vespre, i el que li va donar un to singular.

L'homenatge es va portar a terme al monument que hi ha al municipi en honor a l'històric comte. Més d'un centenar de persones van assistir-hi. Entre el públic hi havia persones de totes les edats, fins i tot turistes que aquests dies són a la comarca. L'alcalde de Navès es va dirigir al públic per dir que es tractava d'una commemoració especial degut a "que aquest any és el del Tricentenari". El president d'Òmnium Cultural al Solsonès, Ramon Segués, també hi va intervenir. Va fer una reflexió històrica i va comparar la situació actual amb el moment en què el comte Borrell II es va desvincular de l'imperi franc. A part, es van fer diverses actuacions musicals. Una de les més destacades és la que es fa cada any d'homenatge al reconegut comte, que va ser ferit de mort en una batalla a les contrades de Navès.