Un total de 77 persones van donar sang en la jornada que va organitzar l'Associació de Donants de Sang del Solsonès. Una xifra que satisfà els organitzadors. "Hem de tenir en compte que és un mes en què molta gent està de vacances. A més, és una jornada extra que organitzem a Solsona. Normalment muntem una diada de donació de sang cada tres mesos. La pròxima toca al setembre, que la farem. Aquesta jornada que organitzem al mes d'agost és una activitat afegida. Per aquest motiu, creiem que la resposta ha estat molt positiva", comenta el president de l'entitat, Miquel Arnau.

Premis com a incentiu

L'Associació de Donants de Sang del Solsonès va organitzar diferents sorteigs per incentivar la participació dels solsonins. Vuit persones van aconseguir entrades per anar a Port Aventura. Arnau va destacar la solidaritat de la gent en una època de l'any "en què les reserves de sang baixen i, per tant, és molt necessari que la ciutadania s'involucri en aquesta qüestió i hi participi". A més, afegeix que s'ha de tenir en compte que fa dos mesos es va organitzar una marató de sang a Solsona amb la participació de 324 persones.

El president de l'entitat també convida els solsonins a participar en la propera jornada de donació de sang que s'organitzarà el dia 13 de setembre. "Es tracta de la jornada que fem habitualment un cop acaba la festa major de la capital solsonina i que també té una resposta important".