Aquesta matinada (la de dimarts a dimecres) l'Ajuntament de Solsona aplicarà un nou tractament fitosanitari a l'arbrat de diversos punts del municipi per combatre l'anomenat tigre del plàtan (Corythuca ciliata).

Des del consistori solsoní s'assegura que els diferentes productes de fumigació són innocus per a la salut humana. Tot i això, l'Ajuntament fa una crida als veïns per evitar molèsties. D'aquesta manera es recomana mantenir les finestres tancades al llarg de la matinada i no deixar els animals domèstics a l'exterior. Aquesta actuació es durà a terme entre la una de la matinada i les set del matí.

Les zones de la capital comarcal on es fa el tractament són aquelles amb més presència d'arbres de l'espècie dels plàtans: el Vall Calent, el parc de l'Hort del Bisbe, l'avinguda dels Països Catalans, el carrer del Pedraforca, l'entorn del cementiri, l'avinguda del Pont, la carretera de Sant Llorenç i quatre places situades al nucli antic de Solsona.

L'actuació no es portarà a terme a tots els punts de la ciutat on hi hagi arbrat. En alguns indrets, com la plaça del Camp i el passeig del Pare Claret, enguany no s'aplica el tractament perquè els arbres no estan afectats per la plaga d'aquest petit insecte.

L'Ajuntament de Solsona s'ha vist amb la necessitat d'actuar davant la plaga del tigre del plàtan. Es tracta d'uns insectes que passen l'hivern sota l'escorça. A la primavera es situen sobre la massa foliar. Als 10 dies es produeixen els aparellaments i les postes. Als 20 dies neixen les nimfes i al cap de 45 dies més (després de 4 mudes) es transformen en adults. Abans de caure totes les fulles els adults es refugien sota l'escorça.

Les símptomes que tenen els arbres que són atacats per l'insecte són que la fulla de l'arbre perd el seu color verd i comença a tenir una tonalitat groguenca. Es comencen a veure tot d'insectes a les fulles i al tronc i les seves picades. Els adults mesuren de 0,7 a 1,8 mil·limeters; són de coloració blanc-cremosa amb un parell de taques fosques a la part central.