Les dificultats per trobar inversors que ressuscitin l'activitat industrial a les instal·lacions que té Tradema a Solsona obliga l'Ajuntament a pensar noves fórmules per atraure capital. Per aquest motiu, l'alcalde, David Rodríguez, demanarà als responsables de Sonae -el grup portuguès propietari de Tradema- una reunió el setembre. Un dels punts que plantejarà és que en l'operació de venda hi hagi la possibilitat de comprar només una part de les instal·lacions. Tradema tenia a la capital comarcal la fàbrica més important del Solsonès. El seu tancament, al febrer del 2013, va suposar un daltabaix per al sector industrial a la comarca, ja que va deixar sense feina 140 empleats.

"Pensem que si hi ha la possibilitat d'adquirir una part de les instal·lacions, la recerca d'un inversor serà més fàcil", explica Rodríguez. Té clar que s'ha de buscar les fórmules necessàries per trobar una empresa que doni llocs de treball al Solsonès i vulgui ocupar els terrenys de l'antiga Tradema. Els empleats que de moment no han aconseguit resituar-se en el món laboral fa més d'un any i mig que no treballen. "La qüestió ara és fer més atractiva la inversió a Solsona i amb aquest plantejament que posarem sobre la taula creiem que hi haurà més possibilitat de trobar companyies interessades", afirma.

L'alcalde de Solsona ha decidit actuar davant la falta de concreció en les promeses de la Generalitat que treballaria -i ho faria de forma prioritària- per la reindustrialització del Solsonès. Promesa expressada pel mateix el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. Reiterades vegades, ha anunciat que hi havia grups interessats. Fins i tot la Generalitat deia estar buscant capital entre grups estrangers que inverteixen en el sector de la fusta. Tot i que algunes companyies s'han posat en contacte amb la Generalitat i el mateix Ajuntament de Solsona, de moment no s'han fet efectives les anhelades inversions. La manca de solucions ha tingut com a conseqüència un distanciament evident entre el consistori solsoní i la Generalitat, amb alguns retrets inclosos.