Marc Barbens és el candidat escollit per encapçalar la llista de Convergència i Unió (CiU) de Solsona a les eleccions municipals del mes de maig vinent. Així es va fer públic ahir a la tarda després de la reunió extraordinària del Comitè Executiu Comarcal de CDC Solsonès.

El jove candidat, nascut el 1991 i de només 22 anys, és llicenciat en Ciències Polítiques i fins a dia d'avui és el responsable de comunicació de CDC del Solsonès, i des de fa uns mesos, també el cap de premsa del Consell Comarcal del Solsonès. Barbens ja ha anunciat que renunciarà a les seves responsabilitats professionals per dedicar-se al nou repte. El candidat està vinculat al teixit associatiu de Solsona, havent format part de la junta d'Òmnium Cultural o Joventut Solsonina, entre d'altres.

Barbens va explicar ahir a la tarda alguns dels detalls del projecte que encapçala, que concreta que "ha estat elaborat per un grup de persones que pertanyen al teixit associatiu de Solsona que s'han reunit durant un any". L'alcaldable ha explicat que el projecte s'ha confeccionat després de diagnosticar els problemes detectats a la ciutat i de proposar idees "perquè els solsonins puguin recuperar la il·lusió en el projecte de ciutat". Finalment, calia trobar la persona que encapçalés la iniciativa, i aquesta és Barbens.

El nou cap de llista ha assegurat que "no s'ha caigut en l'error de buscar un nom concret per encapçalar la candidatura, sinó que es va crear un perfil que havia de reunir sis característiques principals". Segons ha detallat, la persona que es posés davant del projecte havia de tenir ambició, determinació, visió, joventut, lideratge i transparència. Els membres del comitè de CDC han confiat en Barbens per al nou projecte.

L'acte de presentació va tenir lloc al capdamunt del passeig Pere Claret amb l'objectiu d'obrir-ho a tota la ciutat fent una "crida a tothom perquè se sumi al projecte". El nou candidat ha donat a conèixer algunes persones que ja s'han sumat a la iniciativa, tot i que no totes formaran part de la llista.