A partir del mes de setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar, entrarà en servei un nou abonament T-10/120 per als usuaris de les línies regulars d'autobús entre Solsona i Manresa, que permetrà fer 10 viatges en 120 dies amb un descompte d'entre el 30 i el 40 % respecte del preu del bitllet senzill. Aquesta mesura, que és un pas previ a la integració tarifària, és inclosa a l'estudi de millora del transport públic a la comarca del Solsonès que ha dut a terme el departament de Territori i Sostenibilitat que, dimarts a la tarda, va presentar les conclusions al Consell Comarcal.

L'estudi ha estat realitzat pels serveis tècnics del departament de Territori i Sostenibilitat amb la participació activa, mitjançant enquestes i entrevistes, del Consell Comarcal del Solsonès i dels ajuntaments de la comarca per definir de forma consensuada les propostes que han de contribuir en la millora de la mobilitat en transport públic. Dins les mesures proposades s'inclouen actuacions tant de la millora dels serveis actuals com de la creació de nous serveis a la demanda i millores a nivell tarifari i de la informació als usuaris.

El nou abonament T10/120 és multipersonal i, per tant, el poden utilitzar els membres d'una mateixa família o un grup d'usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta.

Aquest títol de transport, que utilitza la tecnologia de validació sense contacte, es pot recarregar a bord dels mateixos autobusos. L'actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l'objectiu de poder millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d'una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre'n l'ús.