El Consell d'Infants i Adolescents de Solsona (CIAS) es va incorporar formalment al Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya el 21 de març passat, en el decurs de la primera reunió de l'assemblea d'aquest òrgan col·legiat adscrit al departament de Benestar Social i Família, que té per objectiu potenciar el dret dels nens i adolescents a ser escoltats i tinguts en compte.

Ada Santos, alumna del l'Escola El Vinyet, i Marc Vilà, de l'Escola Arrels Primària, són els dos integrants del CIAS que van ser escollits per la resta de membres del grup per representar-los en l'àmbit català. L'objectiu principal de l'assemblea a la qual van assistir era l'aprovació del pla de treball per a l'any en curs, perquè cadascun dels vocals pogués donar la seva opinió abans de votar-lo.

Per a Ada Santos, que valora molt positivament l'experiència de participar en aquest òrgan, "és important tenir representació al Consell Nacional dels Infants i Adolescents perquè hi portem la veu de molts nens de Solsona i tenim l'oportunitat de millorar Catalunya amb l'opinió dels nens, ja que sempre decideixen els grans". Per la seva banda, Marc Vilà és del parer que aquesta implicació és necessària "per manifestar als adults allò que sentim, ja que tenim punts de vista diferents sobre els afers públics".

Aquest any el Consell Nacional dels Infants i Adolescents s'ha fixat quatre objectius principals: difondre per tot Catalunya què és aquest òrgan; aconseguir més vocals i crear nous consells municipals als pobles i ciutats on no n'hi ha; redactar un bon règim intern, i participar en els òrgans on el Consell Nacional està inclòs, la comissió de seguiment del Pacte per a la Infància i el Consell General de Serveis Socials.