04 de abril de 2015
04.04.2015

Una quinzena de nens i nenes aprenen com es fan els castells

Els Castellers de Solsona van fer un taller en què els infants van poder conèixer la tècnica de fer torres humanes

04.04.2015 | 00:00
Alguns dels participants al taller de castells infantil

Una quinzena de nens i nenes van participar aquesta setmana al taller de castells que van organitzar els Castellers de Solsona, coincidint amb la Setmana Santa. Els participants van poder aprendre les posicions dels més petits en la cultura i les torres castelleres al mateix local de l'entitat, que està situat a l'avinguda de Sant Jordi. Dels 16 participants, 6 d'ells no tenien cap experiència en el món casteller.
D'altra banda, també es van fer un taller i un assaig de castells adreçats a adults, aprofitant l'habitual assaig de la colla solsonina, en què van participar una cinquantena de persones, 8 de les quals eren noves. En aquest cas, van poder aprendre la tècnica castellera, tant a la pinya com al tronc, i van assajar les construccions. D'aquesta manera, tothom qui va voler va poder gaudir de l'experiència de fer castells.
Des de l'entitat, s'ha fet una valoració "molt positiva de la tècnica" i han assegurat que encaren la primer actuació, prevista per al dissabte 11 d'abril, amb "optimisme i bones proves". Els Castellers de Solsona estrenaran la seva cinquena temporada a casa, amb motiu de la Diada del Local, on actuaran conjuntament amb els castellers de Mollet i els castellers de Cerdanyola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema