El Consell Comarcal del Solsonès va aprovar, en el darrer ple, les bases reguladores dels ajuts de transport i menjador escolar per al curs 2015-2016. Les línies que es posen a disposició de les famílies són pràcticament les mateixes que l'any passat. No obstant això, enguany s'avança el termini de presentació de sol·licituds, que ja està obert i acaba i el 30 de maig, perquè d'aquesta manera tots els beneficiaris sabran abans de començar el curs escolar si poden comptar o no amb l'ajut.

L'ens comarcal destinarà a aquesta línia d'ajut un total de 600.006, 51 euros. En el darrer ple celebrat al Consell Comarcal del Solsonès es van aprovar cinc línies d'ajuts diferents que aglutinen les necessitats socioeconòmiques i geogràfiques de la comarca dels alumnes de primària i secundària per al curs vinent. Aquestes línies són: ajuts de menjador obligatori, ajuts de menjador no obligatori per raons de distància geogràfica o socioeconòmiques, ajuts de transport obligatori, ajuts de transport no obligatori per raons de distància i ajuts de transport per a l'alumnat d'ensenyament postobligatori.

Tot i que el termini de presentació de les sol·licituds acaba el 30 de maig, per a aquells alumnes de nova matriculació o per a aquells a qui hagin variat les condicions socioeconòmiques després de presentar la sol·licitud dins el termini establert, se'ls donarà la possibilitat de formular una nova petició fins al 30 de setembre. S'han de lliurar les sol·licituds als centres educatius, els quals han tingut coneixement de les convocatòries.

La titular de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Solsonès, Maria Àngels Taribó, ha destacat que "aquestes bases volen assegurar dos eixos molt importants: el primer, poder garantir ajuts a aquelles famílies més necessitades. Per primera vegada, s'inclou dins de les bases garantir el 100% del menjador. El segon, garantir el menjador i el transport a tots els infants del Solsonès, i així s'assegura l'equilibri territorial d'aquesta comarca amb característiques geogràfiques i sociològiques especials".