La nova iniciativa Anem de tapes per Cardona i Solsona presenta un circuit compartit que, durant dos mesos, proposa als veïns i visitants una opció gastronòmica per fer turisme i descobrir l'oferta de la zona. La proposta inclou 24 establiments que, per 2,5 euros, ofereixen, fins al 31 de maig, una tapa de productes locals acompanyada d'una copa de vi o cava Piteus. Un plànol, que es pot trobar en diversos locals i a les oficines de turisme, serveix de guia per fer la ruta amb informació de la ubicació de cada bar i la descripció de les tapes.

Concretament, són 16 bars de Solsona i 8 de Cardona els que participen en aquesta nova aventura de Moonments, una empresa solsonina d'organització d'esdeveniments, amb la col·laboració institucional dels dos municipis.

A més a més, la iniciativa proposa un joc amb premi que consisteix que les persones que facin les tapes de vuit bars de Solsona i cinc de Cardona, durant el període de dos mesos que dura la proposta, entrin en el sorteig d'una "nit de glamur en contacte amb la natura, una experiència única a Navès per al descans i el relax per mitjà de l'empresa de glàmping Forest Days". Aquells que completin tot el recorregut tindran un premi assegurat.

Per a les promotores de la iniciativa, Montse Riu i Mavi Gil, es tracta de "construir i afavorir les relacions entre les dues poblacions veïnes i compartir-ho amb tothom que tingui ganes de fer coses bones per al territori", i a més "és un repte engrescador que, a banda de donar a conèixer Solsona i Cardona entre els mateixos veïns, també anima els turistes a tornar al territori o a quedar-s'hi a dormir". La iniciativa té la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, les regidories de Turisme d'ambdós municipis i la Fundació Cardona Històrica. En són patrocinadors privats les empreses locals Piteus, Camps i Solvi.