El concurs d'espots "Tracta'm de tu", obert als centres educatius de secundària del Solsonès, ja té quatre equips guanyadors. A partir d'ara començaran els treballs de gravació i durant el juny es presentaran els anuncis. És una de les últimes accions de la campanya de prevenció dels maltractaments envers la gent gran "Tracta'm bé".

El 23 de març passat es va reunir el jurat, format per sis professionals relacionats amb aquest àmbit, per escollir els guions dels espots que serviran per sensibilitzar la població sobre la importància del bon tracte entre joves i gent gran. En la categoria de 1r d'ESO el grup guanyador és Happy Hearts, d'Arrels Secundària, format per Marc Duró, Mariem El Madani, Maria Geli i Paula Escartín. Els guanyadors de la categoria de 2n d'ESO han estat els integrants de The Boss, Laia Ribalta, Pat Camarero, Gerard Jané i Arnau Montraveta, del mateix centre. L'equip Fourmenikos, de l'institut Francesc Ribalta, ha presentat la millor proposta en la categoria de 3r d'ESO. Són Andreu Pallarès, Jordi Camps, Ferran Ribera i Joaquín Castro. Finalment, l'opció seleccionada a 4t d'ESO és la de Kopuca, grup format per Laura Jounou, Laia Oriola i Anna Montraveta, d'Arrels Secundària.

Un cop coneguts els quatre grups guanyadors, els seus integrants començaran el procés de gravació de cadascun dels espots. Cada guionista tindrà un rol dins l'equip tècnic i artístic i coneixerà de primera mà tot el procés creatiu. El premi d'aquest concurs, precisament, és l'oportunitat per als alumnes amb els millors guions de participar en la gravació d'un espot professional.