Solsona va viure aquest dissabte passat a la tarda una nova jornada castellera; en aquest cas, amb motiu del segon aniversari del local d'assaig dels Castellers de Solsona, que van ser acompanyats dels Castellers de Cerdanyola i els Castellers de Mollet.

Tot i que a plaça (en aquest cas, l'actuació era davant el portal del Castell) es van veure dues construccions de set a càrrec dels Castellers de Cerdanyola, els solsonins no van assolir l'objectiu que s'havien marcat, i després de dues rondes on van descarregar sense dificultats un 3 de 6 i un 3 de 6 amb agulla, van fer un intent desmuntat de construir una torre de 6. No hi va haver un segon intent "perquè no ho vam creure convenient", explica el cap de colla dels Castellers de Solsona, David Manzano, que juntament amb Clara Agut a la presidència ha encetat una nova etapa per a la colla.

La poca presència de públic en l'actuació de dissabte va posar de manifest que els Castellers de Solsona no viuen el seu millor moment. Tot i que l'inici de la colla va ser fulgurant i fins i tot va sorprendre molts solsonins, de mica en mica s'ha desinflat l'optimisme inicial que augurava un inesperat èxit. Tal com reconeix Manzano "la colla ha tingut alts i baixos, i cal tenir en compte que no som en una plaça castellera tradicional"; un fet que s'afegeix a la poca població del Solsonès. Amb tot, Manzano es mostra esperançat i explica que "ara ja hi ha nens petits que sempre han vist castells a la ciutat, i hem d'aprofitar-ho per fer créixer la colla".