L'Agrupament Escolta i Guia Pare Claret de Solsona inicia avui els actes del seu cinquantè aniversari amb la projecció del vídeo De claretians a voluntaris. Història del cau a Solsona i la presentació del llibre 50 anys, 50 relats, que fan un repàs a la trajectòria de l'entitat des dels seus orígens. L'acte començarà a 2/4 de 10, al Teatre Comarcal.

Les activitats continuaran demà, dissabte, amb un berenar a la plaça del Consell, la inauguració de l'exposició 50 anys en imatges. L'escoltisme i guiatge a Solsona i una ponència sobre l'escoltisme i guiatge a la ciutat, a càrrec de Maria València, a la Sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès.

Els actes centrals de la celebració de les noces d'or de l'escoltisme solsoní arribaran el cap de setmana del 24 i el 25 d'abril, quan es farà un campament al Camp del Serra en què es convida a participar totes les persones que han passat pel cau durant aquestes cinc dècades. El diumenge, a 2/4 d'una del migdia, a la plaça del Camp, es farà un acte simbòlic per commemorar el cinquantè aniversari que, segons els organitzadors, serà "àgil, intens i significatiu". Les activitats es clouran amb un dinar de germanor.