L'alcalde de Guixers i expresident del Consell Comarcal, Marià Chaure, que encapçalarà una llista independent al municipi alternativa a la de CiU, com també passa a Olius, la Molsosa i Odèn, ha desmentit que hi hagi cap interès personal en la decisió de trencar amb el partit, tal com va apuntar a l'edició d'ahir d'aquest diari el president de CDC al Solsonès, Joan Solà. Segons Chaure, els actuals dirigents comarcals "han marginat una sèrie de persones que hem donat la cara per Convergència durant 25 anys" i "han volgut imposar el seu criteri sense escoltar ningú".

Marià Chaure, que és alcalde de Guixers des de fa 24 anys, denuncia que l'executiva comarcal "té una manera de fer política egoista". Per al batlle convergent, "en política s'ha de ser generós, i alguns dels senyors que van arribar la legislatura passada als llocs que ocupen van oblidar la premissa que la unió fa la força i no han tingut en compte la militància". Per aquest motiu, ha optat per encapçalar una llista independent i, d'aquesta manera, reivindicar "una manera de fer més oberta, per a tothom". Chaure, que continua militant al partit, creu que "han de prevaler les idees i no les persones", i que "les idees fonamentals d'un partit no poden quedar en mans de 3 o 4 persones que no escolten ningú".

Tal com ha fet Chaure a Guixers, alcaldes i regidors vinculats a CiU d'Olius, la Molsosa i Odèn, descontents amb la gestió comarcal, han presentat llistes independents.