L'Ajuntament de Solsona ha obert quatre convocatòries de concurs lliure per a la contractació de prop d'una vintena de llocs de treball temporals per a la pròxima temporada de bany a les piscines municipals. Concretament, es treuen a concurs una plaça de coordinador de les activitats multiesportives; cinc socorristes aquàtics; dos taquillers i diversos monitors, el nombre dels quals es preveu que sigui igual o superior a 10, si bé dependrà del volum de nens que s'inscriguin a les activitats i els cursets de natació.

En tots els casos, la contractació laboral serà d'entre el 25 i el 29 de juny a final d'agost. Les persones aspirants a aquests llocs de treball poden descarregar-se les bases completes de les convocatòries i els formularis que han d'omplir per cursar la sol·licitud d'admissió als processos selectius a través del web municipal. Tenen temps fins a l'11 de maig per presentar la documentació a l'OAC del consistori.

La persona que ocupi la plaça de coordinador haurà de dissenyar i implantar el programa d'activitats esportives; integrar-se dins la plantilla de monitors per al desenvolupament d'aquesta oferta; redactar els informes d'incidències setmanals; presentar una memòria d'activitats a final de temporada i coordinar els monitors, entre d'altres. Per optar-hi cal disposar de la titulació de tècnic superior en animació d'activitats físiques i esportives o equivalent. El seu horari serà els matins de dilluns a divendres.

Els monitors treballaran 21 hores setmanals de dilluns a divendres, i la durada del contracte també dependrà del nombre d'inscripcions a les activitats multiesportives. Les cinc persones que ocupin les places de socorrista tindran un horari de dilluns a diumenge en funció dels torns establerts, de la mateixa manera que els taquillers.