La gala d'entrega dels setens premis Drac de relat curt i poesia, que organitza la secció comarcal d'Òmnium Cultural i que es va celebrar dissabte passat a la nit al Teatre Comarcal, es va convertir en un acte de refermament nacional.

Els presents a la celebració del teatre, que tot i no ser ple presentava una bona entrada, esperaven amb expectació el discurs de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, que no va decebre els assistents. Casals era acompanyada pel president de la secció solsonina d'Òmnium, Ramon Segués; l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, i altres autoritats de la comarca. Casals, que va recordar que Òmnium Cultural és una entitat creada "per defensar i promoure la llengua i la cultura catalanes", va explicar que els seus socis s'han convertit, només de manera temporal, en "activistes de la política en el sentit estricte i noble de la paraula" perquè "no tenim dubtes que necessitem un estat propi per ser presents al món", ja que actualment "les societats s'organitzen en estats".

Casals va animar a participar en les properes eleccions municipals "pensant en gran", i va explicar que "si als ajuntaments hi ha persones que pensen en un estat independent el camí cap a la independència serà molt més fàcil". La presidenta d'Òmnium Cultural no va dubtar en afirmar que "les eleccions del 27 de setembre tindran caràcter plebiscitari".