L´alcalde de Solsona, David Rodríguez, en nom de l´Ajuntament, ha expressat el seu condol per la pèrdua de l´escultor i constructor d´imatgeria festiva Manel Casserras i Solé, mort a l´edat de 57 anys en no poder superar una llarga malaltia. El Ple municipal d´aquest vespre introduirà una moció de record de la seva figura.

El funeral de Manel Casserras, "Manelet", serà dissabte a les onze del matí a la catedral de Solsona. En una reunió d´urgència celebrada aquest matí, l´Ajuntament, la Confraria de la Mare de Déu del Claustre i l´Agrupació de Geganters han acordat homenatjar qui ha estat el responsable del manteniment del conjunt festiu amb el majestuós ball de l´àliga en finalitzar la cerimònia -un solemne comiat que anteriorment s´ha fet únicament al seu pare, Manel Casserras, l´alcalde Xavier Jounou i el mossèn Jesús Huguet.

L´alcalde ha destacat la sensibilitat amb què Casserras tractava el patrimoni geganter: "s´estimava els gegants i, més enllà de la seva dedicació professional, quan hi treballava hi posava tot el cor i l´estima". Així mateix, ha posat en relleu els treballs artístics realitzats en destacats elements arquitectònics de la ciutat. Va participar en la restauració de la catedral i del portal del Pont, l´accés més monumental al nucli antic. "Per tant, ha deixat petjada a la ciutat en diversos aspectes", ha dit David Rodríguez.