L'escultor i constructor de gegants solsoní, Manel Casserras i Solé, ha mort aquest matí als 57 anys, després d'una llarga malaltia. La notícia de la mort del reconegut artista ha commocionat la societat solsonina, que li deu el ric patrimoni festiu. Casserras (conegut com el Manelet) va seguir els passos del seu pare, el mestre geganter Manel Casserras Boix, que va morir l'any 1996. Del seu taller n'han sortit bona part dels elements festius de la Festa Major i el Carnaval de Solsona i gegants d'arreu del país. El passat mes de setembre, durant la Festa Major, l'Agrupació de Geganters de Solsona el va nomenar geganter d'honor.

L´alcalde de Solsona, David Rodríguez, en nom de l´Ajuntament, ha expressat el seu més sentit condol per la pèrdua de l´escultor i constructor d´imatgeria festiva. El Ple municipal d´aquest vespre introduirà una moció de record de la seva figura. El funeral de Manel Casserras es farà dissabte, a les onze del matí, a la catedral de Solsona. En una reunió d´urgència celebrada aquest matí, l´Ajuntament, la Confraria de la Mare de Déu del Claustre i l´Agrupació de Geganters han acordat homenatjar qui ha estat el responsable del manteniment del conjunt festiu amb el majestuós ball de l´àliga en finalitzar la cerimònia -un solemne comiat que anteriorment s´ha fet únicament al seu pare, Manel Casserras, l´alcalde Xavier Jounou i el mossèn Jesús Huguet.

L´alcalde de Solsona ha destacat la sensibilitat amb què Casserras tractava el patrimoni geganter: « s´estimava els gegants i, més enllà de la seva dedicació professional, quan hi treballava hi posava tot el cor i l´estima». Així mateix, ha posat en relleu els treballs artístics realitzats en destacats elements arquitectònics de la ciutat. Va participar en la restauració de la Catedral i del portal del Pont, l´accés més monumental al nucli antic. «Per tant, ha deixat petjada a la ciutat en diversos aspectes», ha afirmat David Rodríguez.